Hästarna

Systrarna Rönnbäck

Även om döttrarna Nora & Ida gillar hundar och hjälper till en del med familjens hundar, så har de andra intressen här i livet.

 

Tidigare har det varit hästhoppning för bägge men Nora har idag lagt hästarna på hyllan och istället är hon familjens "Cat-lady" och har två katter som husdjur, Kitty och Göran.

 

Ida däremot satsar helt och fullt på hästarna och har idag 2 ponnyer och 1 storhäst.

 

Tjejerna har sedan 2011 tävlat för Stöcke Ponnyförening, som trots att det är en liten och familjär klubb, är en väldigt elitsatsande klubb som varje år har lag i ponnyallsvenskan. Bägge tjejerna var med i laget som 2016 tog sig till den stora finalen på Strömsholm och där slutade på bronsplats!

 

Individuellt så har de flertal medaljer från DM, NM (Norrlandsmästerskap), Nora har deltagit i SM 2016 där hon tog sig till A-final och slutade på en fantastisk 18e plats, de ligger alltid i toppskiktet på rankingen för Västerbotten för D-ponnyer där de turas om att ligga 1a .

 

Just nu har vi två ponnyer i stallet, Smoky Star & Magneto Polo och en storhäst, Charlotte B3.

 

 

Smoky Star

f.2005

Tidigare Noras ponny som vi haft sedan våren 2013. En fantastiskt kapabel ponny som hon hoppat MSVA tillsammans med och kom på 18e plats på utomhus SM 2016. 2017 tog Ida över honom och även hon har kvalat in honom till SM efter att endast ha ridit honom ett halvår.

Inte så okomplicerad i ridningen men en målsökande misil i hoppningen!

Magneto Polo

f.2003

Idas ponny som varit i vår ägo sedan början av 2015. En väldigt okomplicerad ponny i hoppning och ridning, åtminstonde om man gillar hästar med fart i! Livrädd för rosetter men älskar att hoppa! Ida & Polo hoppar på MSVB-nivå just nu och har silvermedaljer från Norrlandsmästerskapet och Distriksmästerskapet 2015 och en hel mängd segrar och placeringar tillsammans

Charlotte B 3

f.2010

Idas storhäst som endast varit i vår ägo sedan oktober 2017. De har inte hunnit göra något än men håller på att rida ihop sig och lära känna varandra.

Trixie, som hon kallas, är en pigg och snäll fröken med lite nerv och som älskar att arbeta!

Mer om våra hästar finns att läsa på bloggen:

HÄR

Copyright @ All Rights Reserved