Kenneln

Mathias är i stort sett uppfödd i en hundgård, då hans föräldrar startade Kennel Quai´s 1983 och då med schäfrar.


Mathias var tidigare godkänd tävlingsfigurant inom IPO och visade ofta och gärna schäfrar på utställning.


Emelie fick sin första hund då hon var nio och har sedan dess alltid haft hund hemma.


Fram till 2007 var Quai´s synonymt med rasen schäfer

där det prioriterades en sund och arbetsbar hund med god mentalitet och en bra exteriör.Många av Quai´s schäfrar har hävdat sig, både i utställningsringen och på bruksplan!


2006 flyttade första Russelln in i huset, Jämtskogens Because of You Alice  och vår första Russell-kull var just efter Alice och föddes 2008.


Vi fastnade för rasens mångfald och sundhet. och deras underbara sätt att vara. De är tuffa nog att hänga med på alla upptåg och äventyr, och deras storlek gör dem lätta att alltid ha med sig.


2018 firar kenneln 10 år som russelluppfödare och 18 år som uppfödare! Vi följer självklart Svenska kennelklubben och Jack Russellklubbens rekomendationer i vår avel.

De hundar vi använder i avel är alla patellaundersökta och ögonlysta UA (vi ögonlyser i regel minst vartannat år), fullt friska och sunda även i övrigt, utställda med mycket goda resultat och alltid, alltid med en stabil och tilltalande mentalitet. Hundarna ska fungera väl för det syfte som köparen tänkt för sin hund. Vi anser också att det är otroligt viktigt att bibehålla både funktionalliteten i rasen samt alla pälsslag och färger.


Idag hittar man framgångsrika Quai´s Russllar på viltspårsprov, på doftprov i nosework  på lydnadsplanen, på grytprov, som jaktkamrat, på agilityplanen, som danspartner i freestyle-nummer och i utställningsringarna! Och det är så en russell trivs bäst, att den får vara med och får en meningsfull aktivering!


Ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni är nyfikna på rasen och vi tar gärna emot besök då vi har möjlighet så att ni får träffa oss och våra hundar. Däremot  tar vi normalt inte emot besök då vi har valpar  annat än av dem som ska/har bokat valp i den aktuella kullen. Orsaken till detta är dels att valpar behöver lugn och ro och dels för man hellre ska träffa en vuxen hund för att se hur en ras faktiskt är. Valpar är alltid gulliga och söta och risken finns att man kanske väljer "fel" ras baserat på detta.


info@kennelquais.com

076-7671706

Facebook: Kennel Quai's

Facebook för våra valpköpare: Vi med hund från kennel Quai´sCopyright @ All Rights Reserved