Schäfrarna

Kennel Quai´s var under många år synonymt med schäfrar. Mathias föräldrar startade kenneln 1983 och då med just Schäfrar. De hade under åren ett tjugotal kullar men valde sedan att trappa ner och överlät kenneln till Mathias i slutet av 90-talet.


Mathias var utställningshandler sedan barnsben och även tävlingsfigurant inom IPO i många år och var den som stod för långresorna till tyskland, medans Emelie tog hand om lydnaden och spåret. En bra ansvarsfördelning som gjorde att möjligheten för tävling och meritering för hundarna hanns med och kunde förenas med uppfödningen.


Fokus på uppfödningen låg i mentalt sunda och friska hundar som både kunde arbetas väl med och som kunde hävda sig i utställningsringen.


I och med att våra tjejer började med sitt intresse ridningen, så blev det mindre och mindre tid för just bruksmeriteringen vilket gjorde att vi tog beslutet om att sätta schäfrarna på paus.

Sista schäferkullen föddes i slutet av 2008 och sista schäfern lämnade oss 2010.


Många schäfrar har passerat våra liv och många har lämnat djupa avtryck hos oss, här nedan är några av dessa:

SeUCH, BHP I

Quai's Quest

f. 1996

En otroligt vacker hund som fick alla att vända på huvudet. Ställdes med framgång och vann valpklass på SSM och var tvåa året efter.

Uppfödd av Mathias föräldrar men ägdes av Mathias


KORAD

Mischalands Nilson

f.2004

Köptes som arbetshund åt Mathias som vuxen. Hade ett helt otroligt bra skyddsarbete men väldigt, väldigt mycket egen vilja och därmed svår att jobba med i lydnaden.

Användes en del i avel och fick många fina avkommor, bla vår Z-kull, som också blev vår sista schäferkull

SeUCH, BSL II, BHP II

Uschigårdens Datscha

f. 1996

Datscha köptes av Emelie redan innan vi träffades men blev fort husses hund.

En helt otrolig hund i utställningsringen som blev SG2 på SSM som unghund och sedan VA2 2 ggr i vuxenklass!

Fick otroligt många fina avkommor efter sig som gick bra både i utställningsringen och på bruksplan.

SeUCH, SchH I

Quai´s Ixa

f. 2003

Ixa var en underbar hund både i utställningsringen med många, många BIR och BIS-placeringar  och att arbeta med, men framförallt var hon en underbar familjehund som våra barn vuxit upp med.


Fick bara tre valpkullar pga två olika anledningar, dels fick hon tidigt problem med pålagningar i ryggen och dels lämnade hon tyvärr en hel del HD/AD-fel.


Hon var mattes hund hela livet och hon är än idag otroligt, otroligt saknad.

Att välja bilder som skulle representera vårt liv med våra fantastiska schäfrar var inte det enklaste. Men här är ett axplock från det:

Copyright @ All Rights Reserved